Hasznos tanácsok Webáruház indítás előtt


Hasznos tanácsok Webáruház indítás előtt

Az egyik leggyorsabban növekvő kereskedelmi forma a webáruház. Egy webáruház kitágítja a kereskedelem határait és olyan vásárlókhoz is eljuthat a terméked, akivel más módos soha nem tudnál találkozni. Évről évre nagyságrendekkel nő a webáruházak száma. Ha te is ebben a kereskedelmi formában gondolkozol és egy webáruház indítása a terved akkor ezt a cikket érdemes végig olvasnod. Nem minden kérdésedre fogsz egyből választ találni, de egy sor olyan hasznos dolgot találsz, amire elsőre nem is gondoltál.

 

Kezdjük minjárt a legelején....

 

Milyen webáruházat érdemes indítani?

Nos, aki ezt kérdést teszi fel, az általában még nem rendelkezik olyan termékkel, amit értékesíteni szeretne. Két féle vállalkozás indít ma webáruházat. Az egyik a már meglévő boltja forgalmát szeretné növelni és ezért indít webáruházat. A másik csoport, akik még nem kereskednek, de vállalkozni szeretnének és az internetes kereskedelemben látják a jövőt. Mindkét vállalkozásnak van bőven tennivalója a webáruház indítása előtt és után is.

 

Mielőtt elindítanád a webáruházat...

Érdemes egy kis piackutatást, konkurencia elemzést végezned, hiszen egy olyan piacra akarsz betörni, ahol akár már évek óta működő webáruházak sokasága lesz a konkurenciád. Ha nagyban gondolkozol, akkor mindenképpen bízd ezt egy szakértő csapatra. Ez igaz, hogy pénzedbe kerül, de hosszú távon rengeteget spórolhatsz azon, hogy nem a nagyokat próbálod legyőzni. A webshopban eladásra kínált termékek meghatározásánál is fontos tudni, hogy mit érdemes árulni a webáruházadban. Figyeld a konkurencia webáruházait, termékeit, készíts összehasonlító táblázatokat. Ha már ismered a piacot, a konkurenciát és kialakult benned egy kép a forgalmazni kívánt termékekről, akkor lépj a következő szintre.

 

Saját vagy bérelt webáruház?

Ez az egyik legmegosztóbb kérdés a webáruház tulajdonosok között. Van aki a bérelt webáruházakra esküszik és van aki ragaszkodik a teljesen saját fejlesztéshez.

Mindkettőnek megvannak az elnyei és a hátrányai is.

A Bérelt webáruhzá előnyei:

 • egy teljesen kész rendszert kapsz, általában 14-30 napos kipróbálási lehetőséggel. Ez a próbaidőszak arra valóban elég, hogy kipróbáld hogyan tudo kezelni az adott webáruházat. Ezek a bérelhető webáruházak viszonylag egyszerű kezelőfelülettel rendelkeznek, így bárki könnyedén töltheti fel a termékeit. A havi díjonfelül általában nincs más költség, karbantartási, frissítési költség stb.
 • Gyorsan el tudod indítani. A regisztrációt követően általában azonnal hansználatra kész webáruházat kapsz.
 • Online és telfonos ügyfélszolgálat - a webáruház üzemeltetői többnyire elég jó támogatással és ügyfélszolgálattal állnak a rendelkezésedre.
 • Részletes kezelési útmutató - minden bérelhető webáruhzához részletes kezelési útmutatót biztosítanak.

A Bérelhető webáruház hátrányai:

 • Az egyik hátrány éppen az egyik előnyében rejlik. Az ilyen webáruházak törekednek az egyszerűségre és emiatt számos olyan lehetőség nincs meg bennük ami egyéb webáruházakban megtalálható. Soke esetben nagyon lényeges funkciókról van szó, mint például a Keresőoptimlaizálás lehetősége.
 • Nem vagy nehezen testreszabható
 • Korlátozott dizájn lehetőségek
 • Folyamatos költségek a havi díjak miatt
 • Egy két év alatt egy saját webáruház költségeit is kifizethetjük egy bérelt webáruházért
 • Az adatok,  (termék, vevők, statisztika) nem minden esetben exportálhatók, így a bérlet befejezésével ezek elveszhetnek vagy csak külön díj ellenében kaphatjuk meg.
 • Korlátozott termék, termékkép, leírás feltöltési lehetőségek
 • Korlátozott árazási lehetőségek (nincsenek vásárlói csoportok stb.)

A saját webáruház előnyei:

A saját webáruházat is két felé osztanám. Az egyik a teljesen egyedi fejlesztésű webáruház, amit külön a megrendelő igényei szerint készít el egy programozói csapat. Ennek a nagy előnye, hogy a lehetőségek tárháza szinte vgtelen megjelenésben és funkcióban egyaránt.

A másik saját webáruház forma az amikor egy már kész webshop programot, un webshop motort használuunk a webáruházunkban. Véleményem szerint ez a legjobb megoldás.

 • Saját vagy bérelt szerveren, tárhelyen fut.
 • A dizájn és a funkciók könnyen és viszonylag olcsón módosíthatók bővíthetők.
 • Jól optimalizálható, keresőoptimalizálás, SEO szempoöntból


KORÁBBI BEJEGYZÉSEK


Hasznos tanácsok Webáruház indítás előtt


Elavult, régi weboldalad van?


Fontos tájékoztatás


A webáruház indítás buktatói I. rész


Eljött a változás ideje a lassú weboldalak végleg lamaradnak


Weboldal készítés már 79.000 Ft-tól


Weboldal, weblap, honlap ? Mi a különbség?


Milyen domain név kell egy vállalkozásnak? .hu, .com vagy .eu?


Te tudod mák kik lesznek jövőre a vevőid?


Miért szükséges egy weboldalt frissíteni


Mielőtt weboldalt indítana...


Öt tévhit a weboldallal kapcsolatban


Milyen a jó domain név?


Mik azok a keresőmotorok és miért fontosak weboldalunk szempontjából


Mire is van szüksége egy induló vállalkozásnak?


HOGYAN KÉSZÍTS ÜTŐS BEMUTATKOZÓ "RÓLUNK” OLDALT WEBOLDALADRA?


Így mehet tönkre egy vállalkozás. Vigyázzon Önnel nehogy megtörténjen!


OSZD MEG MÁSOKKAL IS!