Így mehet tönkre egy vállalkozás. Vigyázzon Önnel nehogy megtörténjen!


Így mehet tönkre egy vállalkozás. Vigyázzon Önnel nehogy megtörténjen!

A  Péter történet két évvel ezelőtt kezdődött, amikor is egy jól működő vállalkozás vezetőjeként úgy döntött, hogy ideje weboldalt indítani a már 5 éve működő vállalkozásának. Ugyanis vállalkozó barátai regéket meséltek, hogy újjonan elkészült weboldaluk mekkora plussz bevételt hoz cégeik számára.

Mint mindenki más, Ő is kereste a legkedvezőbb megoldást. Egy kerti sütögetés alkalmával megemlítette a szomszédnak a tervét. A szomszéd reakciója teljesen szokásos módon azt volt, hogy majd a gyerek megcsinálja úgyis mindig a számítógép előtt ül.

Péter kapott az ajánlaton, sőt még egy koncertjegyet is felajánlott a srácnak, ha gyorsan elkészül a cége weboldala. A srácnak tetszett az ajánlat és néhány nap múlva már működött is  a vállalkozás weboldala. Péter megnézte a szomszéd fia által készített weboldalt és odaadta neki a koncertjegyeket.

Péter nagy örömmel újságolta feleségének, hogy már működik is a cég weboldala és hogy a kor követelményeinek megfelelően az ő vállalkozásának is van mostmár weboldala és várta az új ügyfeleket, ahogyan azt vállakozói barátai mesélték az új weboldaluk elkészülte után.

Azonban nem ez történt.

Péter vállalkozásának egyre csökkent a bevétele. Százezreket költött újságreklámra, de a megrendelések száma csak csökkent. Már a második évet kezdték úgy, hogy a bevételeik éppen csak fedezték a kiadásokat. Megrendelések híján  Péter az interneten kezdte keresni a konkurenciát, mivel azt hitte, hogy azok miatt csökkent a bevétele és ekkor meglátta a saját weboldalát.

Elszörnyedt, nem csoda hogy elmaradtak a megrendelői. Cége weboldala – mivel a szomszéd srác egy ingyenes tárhelyre töltötte fel-tele volt a konkurensei reklámjával. Ekkor jött a döbbenet. Péter utána számolt, hogy mennyibe került az a bizonyos koncertjegy a vállalkozása számára. Talán az egyik legdrágább koncertjegy volt a maga 12,2 milliós költségével, ennyi volta cég elmaradt bevétele.

Péter vállalkozása majdnem tönkre ment csak mert rábízta weboldalát a szomszéd srácra.KORÁBBI BEJEGYZÉSEK


Hasznos tanácsok Webáruház indítás előtt


Elavult, régi weboldalad van?


Fontos tájékoztatás


A webáruház indítás buktatói I. rész


Eljött a változás ideje a lassú weboldalak végleg lamaradnak


Weboldal készítés már 79.000 Ft-tól


Weboldal, weblap, honlap ? Mi a különbség?


Milyen domain név kell egy vállalkozásnak? .hu, .com vagy .eu?


Te tudod mák kik lesznek jövőre a vevőid?


Miért szükséges egy weboldalt frissíteni


Mielőtt weboldalt indítana...


Öt tévhit a weboldallal kapcsolatban


Milyen a jó domain név?


Mik azok a keresőmotorok és miért fontosak weboldalunk szempontjából


Mire is van szüksége egy induló vállalkozásnak?


HOGYAN KÉSZÍTS ÜTŐS BEMUTATKOZÓ "RÓLUNK” OLDALT WEBOLDALADRA?


Így mehet tönkre egy vállalkozás. Vigyázzon Önnel nehogy megtörténjen!


OSZD MEG MÁSOKKAL IS!