Öt tévhit a weboldallal kapcsolatban


Öt tévhit a weboldallal kapcsolatban

Manapság egy vállalkozás online megjelenés nélkül olyan mintha nem is létezne a piacon. De ha a vállalkozás elkészítette a weboldalát, akkor nem kell többé semmit tennie? Sajnos nem így van. A leggyakoribb tévhitek a weboldal készíttetéssel kapcsolatban, melyekkel munkánk során találkoztunk.

1. TÉVHIT: A weboldal kinézete csak dekoráció!
Az első, amit egy webcím megnyitása után észlelünk az a weboldal megjelenése. Ha az oldal rendezetlen, szedet vetett úgy is mondhatnám „gagyi”, a információt amiért az oldalra jöttünk meg sem keressük, mert a látvány rögtön arra késztet minket, hogy a találati lista következő helyezettjénél nézelődjünk tovább.

Egy jól megtervezett weboldal esztétikus, letisztult és könnyen kezelhető. A jól megválasztott grafika fontos a webes megjelenésben és a marketing terén is! Egy jó design irányítja, segíti az oldalra látogatót ezáltal elégedetté téve azt és motiválva, hogy megtekintse szolgáltatásunkat, termékünket.

2. TÉVHIT: A mobil tartalmat egyszerűsíteni kell
Tévhit az is, hogy a mobil tartalomnak „lebutítottnak” kell lennie. Egy jól tervezett oldal ugyanazt az élményt nyújtja mobilon és számítógépen is. Ha csökkentjük a tartalmat, félő hogy csökkenthetjük oldalunk értékét is.

3. TÉVHIT: A tartalom csak formaság
Mondhatnánk, hogy igaz, de nem így van. A tartalom fontos része az oldalnak, melyet nagyjából már meg is fogalmaztunk a fejünkben és éppen ezért hajlamosak vagyunk az utolsó pillanatra hagyni a konkrét megfogalmazást. Amikor eljött az a pillanat akkor szembesülünk vele, hogy nem is jönnek úgy a szavak. Ezért amikor megfogalmazódott, hogy miről szóljon oldalunk, üljünk le egy csendes délutánon és rendezzük vázlatba elképzeléseinket, majd fejtsük ki azokat bővebben. Ha nem tartjuk be ezt az egyszerű szabályt, akár hetekkel is késleltethetjük webes megjelenésünket.

4. TÉVHIT: Kész az oldalam, felteszem a lábam és dől a lé
Igen. Ez lehet így is. Kizárólag arra kell figyelni, hogy az oldalunkat mindig aktualizáljuk, hogy a régi látogatóknak érdemes legyen visszatérni és új látogatókat is az oldalunkra csalogassunk. Különböző marketing eszközökkel – hírlevél, cikkek stb. – ébren tarthatjuk látogatóink érdeklődését.

5. TÉVHIT: A barátom majd megcsinálja az oldalam. Így olcsóbb lesz
Ez valóban lehetséges, hogy a kezdő költségen spórolunk, de biztos, hogy ez a jó hosszú távú megoldás? Egy rosszul, szakmai tapasztalat nélkül készült oldalt, az esetek 98%-ban újra kell tervezni. Ez gyorsan ki is szokott derülni, mikor tudjuk, hogy van egy weboldalunk és ha böngészősvba begépeljük a domain nevünket meg is jelenik, de a keresőkből sehogy nem találunk rá. Pedig ez nagy hiba. Hiszen így az emberek sem találnak ránk. Ezért érdemes rögtön az elején szakembert megbízni, így rövid időn belül, korrekt áron készülhet el weboldalunk és a barátság sem sérül.KORÁBBI BEJEGYZÉSEK


Hasznos tanácsok Webáruház indítás előtt


Elavult, régi weboldalad van?


Fontos tájékoztatás


A webáruház indítás buktatói I. rész


Eljött a változás ideje a lassú weboldalak végleg lamaradnak


Weboldal készítés már 79.000 Ft-tól


Weboldal, weblap, honlap ? Mi a különbség?


Milyen domain név kell egy vállalkozásnak? .hu, .com vagy .eu?


Te tudod mák kik lesznek jövőre a vevőid?


Miért szükséges egy weboldalt frissíteni


Mielőtt weboldalt indítana...


Öt tévhit a weboldallal kapcsolatban


Milyen a jó domain név?


Mik azok a keresőmotorok és miért fontosak weboldalunk szempontjából


Mire is van szüksége egy induló vállalkozásnak?


HOGYAN KÉSZÍTS ÜTŐS BEMUTATKOZÓ "RÓLUNK” OLDALT WEBOLDALADRA?


Így mehet tönkre egy vállalkozás. Vigyázzon Önnel nehogy megtörténjen!


OSZD MEG MÁSOKKAL IS!